Risico-inventarisatie en -evaluatie

Elk werk brengt risico’s met zich mee. Als werkgever ben je verplicht om die risico’s zoveel mogelijk te beperken en om jouw werknemers een veilige en gezonde werkomgeving te bieden. Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) geeft inzicht en is verplicht voor elke ondernemer met personeel. Voor het opstellen van een RI&E kun je bij ons terecht.

Een RI&E opstellen? We helpen je graag. Bel ons gerust voor meer informatie op telefoonnnummer 0314 – 37 32 64.

Wat is RI&E?
Een risico-inventarisatie en -evaluatie is een middel om de arbeidsgerelateerde risico’s in kaart te brengen. Vast onderdeel van de RI&E is een plan van aanpak om verzuim, ongelukken en beroepsziekten te beperken. Zo biedt je jouw werknemers een veilige werkplek en loop je zelf zo min mogelijk ondernemersrisico. Een RI&E kun je zelf opstellen of je kunt het door ons laten doen.

Wettelijke verplichting
Een RI&E met een plan van aanpak is wettelijk verplicht. Als je zelf een RI&E opstelt, ben je in veel gevallen ook verplicht om deze te laten toetsen. Er is een scherp sanctiebeleid. Geen RI&E kost je € 4.500,-. Geen plan van aanpak € 3.000,. Een RI&E is niet alleen verplicht, maar ook wenselijk. Want de kans op een bedrijfsongeval of beroepsziekte is misschien klein, maar het effect is groot. Het kan je een vermogen kosten. En jouw reputatie.

Een RI&E opstellen en laten toetsen
Als je zelf een RI&E opstelt en je hebt meer dan 25 medewerkers in dienst, dan moet je jouw RI&E laten toetsen door een gecertificeerd kerndeskundige of door een arbodienst. Dat kunnen wij voor jou doen. Je kunt ook jouw RI&E door ons laten opstellen. Dat levert je een hoop tijd op én de onafhankelijke blik van een ervaren professional.

Wil je meer weten over RI&E? Neem contact met ons op.

Laatst geüpdatet: 13-09-2022

Dat werkt beter.

We zijn bereikbaar via telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:30 tot 17:00.

neem contact op