man bij dokter
Home Onze diensten Verzuimbegeleiding & re-integratie

Verzuimbegeleiding & re­integratie

Wij weten precies wat er bij verzuim komt kijken en begeleiden je graag hierbij

Als jouw werknemer korte of langere tijd zijn werk niet kan uitvoeren door gezondheidsproblemen of bijvoorbeeld een sportblessure, dan spreken we van verzuim. Vervelend, want je hebt dan naast zorgen ook je wettelijke verplichtingen.

Jouw wettelijke verplichtingen

Als het om verzuim gaat, ben je verplicht om aan een aantal wettelijke verplichtingen te voldoen.

Je moet het loon doorbetalen

Je moet een verzuimbeleid hebben

In geval van verzuim moet je je laten bijstaan door een deskundige, bijvoorbeeld een arbodienst of bedrijfsarts

Bij langdurig verzuim krijg je te maken met de Wet Verbetering Poortwachter.

Hierin staat beschreven welke verplichtingen jij en je medewerker hebben met als doel -waar mogelijk- de medewerker weer duurzaam weer aan het werk te krijgen

Alles over verzuimbeleid

Wat zijn de regels binnen jouw bedrijf bij arbeidsongeschiktheid? Het is handig om daarvoor regels op te stellen. Nog handiger is het als iedereen binnen de organisatie bekend is met deze regels of in ieder geval weet waar deze te vinden zijn.

Een verzuimbeleid bepaal je zelf, maar is wel aan wettelijke regels gebonden. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de Privacywetgeving. Om het je makkelijk te maken heeft Alpina@Work hier een standaard verzuimprotocol dat je als uitgangspunt kan gebruiken. En we hebben ook een handige en overzichtelijke infographic, die als voorbeeld kan dienen.

Verzuimbegeleiding door Alpina@Work

Als arbodienst zorgen we dat je aan de wettelijke verplichtingen voldoet en begeleiden we je bij het omgaan met verzuim. Verzuim betekent namelijk niet altijd dat iemand ziek is. En ziek zijn betekent niet altijd dat iemand arbeidsongeschikt is. Dus als jouw werknemer thuis niet sneller herstelt dan op het werk, kan hij gewoon naar het werk komen. Ook als hij niet al zijn werk kan doen.

Alpina@Work biedt verschillende arbopakketten. Onze dienstverlening voldoet uiteraard aan de eisen van de Arbowet, waaronder het verplichte basiscontract. Hiermee regel je gelijk ondersteuning bij de preventie van verzuim in. Graag adviseren we je over welk arbopakket het beste past bij jouw organisatie.

Onze aanpak

Verzuim is een belangrijk signaal dat we serieus nemen. Onze casemanager is de spin in het verzuimweb en houdt contact met de bedrijfsarts, met jouw werknemer en met jou. Samen werken we toe naar een duurzame terugkeer op de werkvloer als dat mogelijk is. Als het even kan maken we de werkplek onderdeel van de re-integratie.

Daarnaast weet onze casemanager precies aan welke wettelijke eisen je moet voldoen en zorgt ervoor dat het dossier voldoet aan alle wettelijke eisen. Kortom, een hele zorg minder voor jou!

vrouw en man kijken op smartphone in kantooromgeving

Meer weten?

Wil je meer weten over onze verzuimbegeleiding? Of wil je advies?
Neem contact met ons op. We helpen je graag!

Telefoon: 088 000 83 15
E-mail: [email protected]

Naar contactformulier

We zijn bereikbaar via telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:30 tot 17:00.

neem contact op